menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Leiden weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Leiden

Een kundige Mediator uit Leiden helpt u graag verder.

Hoe, wat en waarom mediation in Leiden

U schakelt een mediator in wanneer jullie gewoon nog door een deur kunnen. Voordat dingen escaleren en er juridische stappen genomen moeten worden. Overigens is het zo dat bij een vonnis van een rechter er altijd één van de partijen in een conflict de zaak verliest, de oorzaak van het conflict zal dus niet opgelost worden. Mediation kiest u voor u allebei.

In een setting met een mediator zal deze zich beperken tot vragen stellen en het gesprek leiden, en geen advies geven. Uiteraard zorgt een mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een specifiek conflict nodig is. Om tot een oplossing te komen is er de wil van betrokken partijen nodig om het conflict tot een goede oplossing te brengen. Van beide partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar zullen luisteren en begrip hebben voor elkaars situatie.

Sowieso zal tijdens het eerste gesprek zal de mediator vertellen hoe het proces in zijn werk gaat en er wordt een mediationovereenkomst getekend. In de overeenkomst staan zaken zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de sessies en dat alle gesprekken op vrijwillige basis gebeuren.

Zodra alle blokkades boven water zijn en eventueel goed zijn besproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de eventuele oplossingen. In de afrondingsfase kunnen de partijen dan tot een definitieve oplossing komen, waarna deze oplossing zal worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Zo ontstaan er geen misstanden over wat er is besproken.

Men kan de bemiddeling van een mediator uit Leiden onder meer inschakelen voor:

  • conflicten in de relationele sfeer
  • burenruzies
  • conflicten tussen werkgevers en werknemers
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere geschillen die in de zakelijke sfeer vallen
  • geschillen met overheidsinstanties
563
Klanten geholpen met mediators vergelijken
6.204
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Leiden

Heeft u een zakelijke mediator uit Leiden nodig?

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische geschillen. U kunt misschien niet meer door één deur met een businesspartner? U heeft een geschil met een leverancier of een klant, of er is een conflict op de werkvloer ontstaan, waarbij u een probleem met een personeelslid heeft.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste stap is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook betekenen dat uw relatie met die klant definitief verloren is. Vooral als dit een goede klant is die u eigenlijk niet wilt missen, dan is de gang naar de rechtbank misschien toch een iets te grote stap. En hoe hoog het conflict met uw werknemer ook is opgelopen, een medewerker kan het u nog flink lastig maken.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te verzinnen. Het probleem is vaak dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te eigenwijs zijn om nog enige toegeving te doen. Een oplossing in een conflictsituatie is wenselijk, maar de stap naar de rechtbank vindt u een te grote stap? Denk dan eens aan de inzet van een mediator.

Bent u verwikkeld in een juridisch conflict, en ziet u de gang naar de rechter als een te grote stap? Dan kunt u een mediator inschakelen. Bent u werkzaam in Leiden of in buurt daarvan, dan bent u hier aan het juiste adres. Op het moment dat u uw gegevens hier invult ontvangt u gauw prijsopgaven binnen van verschillende mediators in Leiden.

mac
mac
img

Ik ben Jent Heutinck, regiomanager in Leiden. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Leiden.

Zoeken naar fijne bemiddelaars in Leiden?

Met mediation hoeft u niet naar de rechtbank te stappen. Waarschijnlijk wint u uw zaak wel voor de rechter als u gelijk heeft, maar neem wel aan dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. Immers, de relatie tussen de betrokken partijen is definitief stukgelopen en lastig te lijmen. Op zakelijk gebied kan dit enorme gevolgen hebben, zowel financieel als uw goede naam die in een negatief daglicht komt te staan.

De verliezende partij dient bij een gerechtelijk vonnis ook nog eens alle proceskosten te betalen, dat is dus eigenlijk dubbel verliezen. In geval van mediation door een mediator uit Leiden zullen de kosten hiervan door allebei de partijen worden gedragen. Het is daarom van belang dat allebei de partijen er het beste van maken. Als de betrokken partijen tot een werkende oplossing komen, is dat vooral te danken aan intenties en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Met behulp van mediation bestaat er altijd de kans om tot een goede oplossing in wat voor soort conflict dan ook te komen. Zoekende naar naar een mediator uit Leiden? Laat hier diverse offertes naar u sturen van verschillende betaalbare mediators uit Leiden en uw conflict behoort misschien gauw al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Leiden te zeggen hebben!

img

Dirk-Jan Stegehuis

Goede afspraken kunnen maken met de Mediator die Professionals Leiden voor mij had gecontacteerd. Er werd rekening gehouden met mijn wensen waardoor het uit selectieproces eigenlijk heel simpel was. Ik ben super tevreden over de dienst die Professionals Leiden levert.

img

Liesbeth Klensman

Na al met meerdere mediators samengewerkt te hebben dacht ik, ik geef Professionals Leiden eens een kans. Dat had ik eerder moeten doen, ik kreeg snel een mooi overzicht van meerdere aanbieders en het maakte het eenvoudig om een geschikte partij te vinden.

Professionals uit andere branches in Leiden

Let's Talk

Bij Professionals Leiden staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier